Elderveld Wijknieuws

Sportbedrijf Arnhem organiseert samen met Stichting Rijnstad en Kinderopvang Skar de kindervakantie-activiteit Spelderveld op maandag 12 februari a.s. van 12.30 tot 15.00 uur in Sporthal Elderveld, Breezandpad 13. Deze activiteit is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

meer lezen

Op initiatief van een projectontwikkelaar zijn er plannen voor een project "inclusief Wonen" in Elderveld. Het plan speelt in op de maatschappelijke behoefte van ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen in een bekende, beschutte, veilige en gezellige woonomgeving. Inclusief Wonen speelt in op de huidige trends van langer zelfstandig wonen en het scheiden van wonen en zorg.  Het is gericht op een mix van meer kwetsbare en meer vitale ouderen in onderlinge verbondenheid en wederkerigheid met de buurt en de wijk. Ook ondernemers en zorgaanbieders maken deel uit van het netwerk.

meer lezen

Jongerencentrum Willemeen organiseert in samenwerking met Jongin Arnhem en de bibliotheek de eerste YOUxARNHEM (geïnspireerd door TEDxTalk) op 16 februari in Rozet.

meer lezen

Jaarlijks maken 13.000 leerlingen van 55 Arnhemse scholen kennis met kunst en cultuur. Een prachtig resultaat van twee jaar samenwerking tussen primair onderwijs, culturele instellingen en gemeente Arnhem.

meer lezen

Geachte heer, mevrouw,

Binnenkort begint ook in Elderveld-Noord, Elderveld-Zuid en Elderhof het "Omgekeerd Inzamelen".

meer lezen

Op vijfentwintig plekken in de binnenstad van Arnhem zijn bij wijze van proef speciale kauwgumprullenbakjes geplaatst. Vrijdagmiddag 19 januari loopt een promoteam van de firma GumBuddy in de stad om mensen hierop te wijzen.

meer lezen

Vanmiddag is op Omroep Gelderland het opsporingsprogramma Bureau GLD te zien. Om 17.20 uur vragen wij uw aandacht voor de volgende zaak:

meer lezen

Vanaf 1 januari 2018 kunnen Arnhemmers die samen met buren willen werken aan het verduurzamen van een wijk, buurt of straat, in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit het AANjaagfonds.

meer lezen


Alle verhalen eindigen gelukkig, als je maar op tijd stopt.


Annie M.G. Schmidt.
meer lezen

Toch wil ik deze foto"s nog even plaatsen van j.l. zondag.

Koud maar rustig

meer lezen

Dit jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen extra in het zonnetje.

meer lezen
Verhalen uit diverse culturen die verbinden
De reizende fototentoonstelling – 50 jaar migratie in Nederland

 

meer lezen

Bekommer je om je medemensen die het minder hebben getroffen dan jijzelf. Die boodschap gaf Ahmed Marcouch woensdagavond zijn gehoor mee tijdens de eerste nieuwjaarsrede die hij uitsprak in zijn functie als burgemeester van Arnhem.

meer lezen

E.K.C.A. Cibod biedt in de wintermaanden op de maandagavond Speedminton aan in sporthal Elderveld. In het voor- en najaar maakt de vereniging op dinsdagavond gebruik van de kunstgrasvelden bij de sporthal. Beide avonden van 18.15 tot 19.15 uur.

meer lezen

In de wijk Elderveld hebben er de afgelopen tijd meerdere branden gewoed. Deze zijn vermoedelijk aangestoken. We doen onderzoek om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is. Uw hulp hebben we daarbij hard nodig!

meer lezen

Brenda Larbui is vanaf 1 januari 2018 lid van het Wijkplatform Elderveld. Het afgelopen jaar 2017 heeft zij zich als vrijwilliger tevens ingezet voor de werkgroep Elderveld Open.

meer lezen

De hoogwatergolf in de Rijn heeft ongeveer haar piek bereikt. Bij Lobith werd vanochtend om 09.30 uur een hoogste waterstand bereikt van 14.53 meter boven NAP.

meer lezen

Ongebruikte, verwaarloosde en verkeerd geparkeerde fietsen, scooters en brommers worden vanaf 1 januari 2018 door AFAC-Arnhem verwijderd en naar het centrale depot gebracht.

meer lezen

Op zaterdag 20 januari 2018 Van 10:00 tot 14:00 uur

Loopt u ook regelmatig vast met de computer, dan zijn wij er om u verder te helpen. Wij bieden klassikale ( max. 6 personen) en individuele computer- tablet/ipad cursussen voor volwassenen en senioren, voor zowel beginners als gevorderden. Cursussen die o.a. worden gegeven zijn : Windows 10, Android en I-pad cursussen en Digitale fotobewerking.

meer lezen

Eind 2017 is er in de Hilversumsstraat een riool ingestort. Er zijn toen voor de kerstvakantie noodreparaties uitgevoerd. Helaas hebben deze niet het gewenste effect gehad.

meer lezen

Wie: Celloduo Limoncelli

Wanneer: Zaterdag 20 januari
Tijd: 14.00-14.45 uur

Waar: Lokaal 5.02, Rozet, Kortestraat 16 Arnhem

meer lezen

De KWA organiseert weer haar OPEN WEEK van maandag 15 t/m vrijdag 19 januari 2018. Iedereen die creatief bezig wil zijn, kan dan zonder afspraak binnenlopen.

meer lezen

Maak kennis met roller derby! Roller derby is een spectaculaire full-contact sport op rolschaatsen, waarbij spelers elkaar van de baan afbeuken! Nieuwsgierig? De Arnhemse roller derby vereniging, Arnhem Fallen Angels, is op zoek naar nieuwe skaters!

meer lezen

Winter in Elderveld #13... deze keer een foto van de Boekgaard!
Deze foto is gemaakt door Lisette Kleinendorst

Op de hoogte blijven over de Boekgaard? Like dan de Facebook pagina van De Boekgaard

meer lezen

Wanneer: 
Op vrijdag 5 januari 2018.

Waar:                  
Grasveldje aan de Rotterdamsingel/Kinderdijkpad/Elderhofseweg.         

meer lezen

Op vrijdag 9 februari 2018 is het weer zover.. Het is dan weer tijd voor een NIX feestje van Elderveld Open. Deze keer met thema "Carnaval".
De jongeren uit onze wijk van 10 tot 17 jaar zijn van harte welkom! Onze vaste DJ Firmin is ook weer van partij!

meer lezen

Over een paar dagen is het al weer Oud en Nieuw. Dat betekent dat er weer vuurwerk afgestoken gaat worden op veel plaatsen in het land. Zo ook in onze wijk Elderveld.

meer lezen

Na een korte pauze i.v.m. de kerstdagen en dergelijke, gaan we nu weer verder met de foto serie Winter in Elderveld. Bekijk de foto...

meer lezen

Volgende week is het alweer 2018! Wij zijn als Elderveld Open alweer druk met een programma voor het nieuwe jaar!

We zullen in de maand februari starten met een NIXfeestje! De datum wordt binnenkort bekend gemaakt!

meer lezen

Pagina's