Elderveld Wijknieuws

Zaterdag 21 april is er een postzegelbeurs georganiseerd door de filatelistenvereniging de Vierstroom in de Gaanderij.
Tijd: 13:00 tot 16:00 uur, Informatie en reservering 06-11018699.

meer lezen

Net als afgelopen jaar zal de werkgroep Elderveld Schoon ook dit jaar weer meedoen met de Landelijke Opschoonactie op zaterdag 24 maart aanstaande. Deze landelijke actie zal in Elderveld worden gehouden van 10.00 tot 11.00 uur.

meer lezen

Op zondag 1 april, 1e paasdag, organiseert wijkvereniging inSchuytgraaf een GPS tocht (10 t/m 16 jaar)!

meer lezen

Het Wijkplatform Elderveld is op zoek naar nieuwe leden. Als lid van het Wijkplatform kun je meepraten en meebeslissen over wijkgerelateerde zaken. Jouw stem telt. Jouw ideeën zijn belangrijk. Jij kunt zorgen voor verandering!

meer lezen

Het Wijkplatform Elderveld heeft een groot aantal bewonersleden.

In dit bericht stelt Wijkplatform-lid Leo van Mierlo zichzelf voor.

meer lezen

Het Wijkplatform heeft enkele besluiten genomen rondom het wijkbudget en ontwikkelingen in de wijk .

Zo zijn er in de afgelopen 2 maanden aanvragen binnen gekomen van:

meer lezen

Vanmiddag is op Omroep Gelderland het opsporingsprogramma Bureau GLD te zien. Om 17.20 uur vragen wij uw aandacht voor de volgende zaak: 

meer lezen

Het tuinseizoen staat weer voor de deur
Vanaf zaterdag 17 maart kunt u een gratis zak compost krijgen op vertoon van uw afvalpas. Hiermee bedanken we alle Arnhemmers die hun groente-, fruit- en tuinafval (gft) apart inzamelen. Want zo besparen zij een hoop geld voor de stad. Gft-afval dat wordt gescheiden, hoeft namelijk niet verbrand te worden. Bovendien wordt er compost van gemaakt, dat wordt gebruikt voor bijvoorbeeld perkjes, parken en sporttereinen.

meer lezen

k ben Mariëtte Boer en kindercoach van praktijk Groei in vrijheid.
Natuur bied zoveel meer en daarom zorg ik er voor dat het niet alleen wandelen is maar een ontdekkingstocht voor kinderen en ouders/ opvoeders.
De wandeling vraagt bij voorkeur voor de kleinsten om een draagdoek of stevige kinderwagen.
Aanmelden is niet nodig. Voor vragen bel: 06-25490450

meer lezen

Moscowa is een begraafpark. Het wordt ook als zodanig beheerd. Op zondag 25 maart om 14.00 uur verzorgen IVN-natuurgidsen daar een rondleiding vanaf de kleine ingang van Moscowa. Op deze anderhalf uur durende wandeling vertellen de gidsen over de begrafeniscultuur, haar geschiedenis en de natuur. 

meer lezen

Gisteravond 12 maart was in de school Produs aan de Leidenweg de bijeenkomst over Inclusief Wonen, een bouwproject voor het groen gebied tussen Produs en de Serviceflat. Diverse wijkbewoners waren daarbij aanwezig om informatie te kunnen krijgen over deze plannen.

meer lezen

Een gezellige Bingo onder leiding van Lidy Janssen
De zaal is open vanaf 19:00 uur.
De bingo zal starten om 19:30 uur...

Locatie: SWOA "Gaanderij", Driemondplein 1.

Leuke prijzen te winnen!

meer lezen

Gratis kennismakingsclinic bridge op 27 maart 2018 Bridgevereniging Arnhem Kronenburg houdt op dinsdagavond 27 maart om 19.30 uur een kennismakingsclinic bridge voor iedereen die geheel vrijblijvend wil kennismaken met bridgen.

meer lezen

Wilt u ook weten wat Inclusief Wonen voor u en uw buurt kan betekenen? Kom naar de inloopavond op 12 maart 2018!

65 appartementen Leidenweg Arnhem

meer lezen

E.K.C.A. Cibod biedt in de wintermaanden op de maandagavond Speedminton aan in sporthal Elderveld. In het voor- en najaar maakt de vereniging op dinsdagavond gebruik van de kunstgrasvelden bij de sporthal. Beide avonden van 18.15 tot 19.15 uur.

meer lezen

IVN-Arnhem biedt de succesvolle Insectencursus van vorig jaar opnieuw aan. Ervaringen en reacties van eerdere enthousiaste deelnemers zijn hierin opgenomen. Een aantal STOAS-docenten in opleiding hebben deze uitgebreide cursus ontwikkeld.
Wesley van Zadelhoff, de docent, is een jonge, zeer bevlogen verteller met zeer ruime theoretische en praktische kennis en ervaring van veel wat de natuur behelst. 

meer lezen

Haal meer uit je moestuin met IVN. IVN-ers helpen mensen met moestuinieren door het geven van cursussen, maar ook door praktische tips aan te reiken via de website. Als je graag aan de slag wilt met een eigen moestuin in je tuin of op je balkon, maar je niet weet hoe te beginnen, volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners.

meer lezen

Dit jaar organiseren wij op zaterdag 10 maart samen met NL/Doet weer een park-opruimdag. 

meer lezen

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.Op diezelfde dag vindt het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) plaats. Eind februari krijgen kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Arnhem hun stempassen toegestuurd.

meer lezen

Arnhem heeft een primeur op het gebied van open data. Via een open data portaal zijn alle parkeertransacties vanaf 2014 tot heden te zien en te gebruiken.

meer lezen

De Gele Rijders, bestaan 225 jaar en dat wordt op woensdag 28 februari op een bijzondere manier gevierd.

meer lezen

Wanneer:  woensdag 28 februari van 15:00 tot 16:00

Waar:  De Park 12, 6661 NW Elst

Landerij De Park groeit en groeit! We hebben daarom dringend behoefte aan meer vrijwilligers.

meer lezen

Dikwijls is datgene wat wij bescheidenheid noemen, niets anders dan het verlangen om tweemaal geprezen te worden.

 

 Godfried Bomans. 1913-1971

Nederlandse schrijver.

meer lezen

In samenwerking met de SWOA organiseren we een leuke middag! Je bent van harte welkom! <3

 Jongerenwerk St. Rijnstad 

meer lezen

Beste wijkbewoner van Elderveld,

Vanmiddag is op Omroep Gelderland het opsporingsprogramma Bureau GLD te zien. Om 17.20 uur vragen wij uw aandacht voor de volgende zaak:

Arnhem, man betaalt met gestolen pinpas

meer lezen

All Friends, hèt popkoor van Arnhem Zuid geeft op zaterdagavond 14 april om 20.00 uur en zondagmiddag 15 april om 15.00 uur een groot concert in de theaterzaal van het Olympus-College.

meer lezen

Lezing Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur op vrijdag  23 februari om 20 uur in de Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem, tel. 026 4450606. 

meer lezen

Een achtiental mannen, vrouwen en kinderen gaf gehoor aan de oproep om mee te doen met de schoonmaakactie Vlaardingenweg/Hillegomweg. In totaal werden er zo'n 20 vuilniszakken zwerfvuil geruimd.

meer lezen

Zaterdag 17 februari is er weer een schoonmaakactie. Doet u ook mee?

We gaan deze keer naar de Vlaardingenweg/Hillegomweg en omgeving.

meer lezen

Rozet organiseert samen met politieke jongerenpartijen op woensdag 21 februari ‘De grote waarom moet ik stemmen show’. Dit is een debat exclusief voor Arnhemse jongeren, om ze te motiveren naar de stembus te gaan voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

meer lezen

Pagina's