2e druk uit van “Natuur in de Buurt”De Werkgroepen "Toegankelijkheid en Verkeer" en "Groen & Milieu" van het Wijkplatform Elderveld hebben gezamenlijk in 2007 een boekje uitgegeven onder de titel "Natuur in de Buurt". Het bevat twee wandelroutes langs en door Elderveld. Het is een handzaam boekje dat makkelijk in handtasje of jaszak kan worden meegenomen.. De eerste route aan de noordwest kant van onze wijk werd in 2005 als  " Natuurwandelroute Elderveld" officieel door de toenmalige wethouder Chris de Ronde geopend. Deze route is uitgezet door de Werkgroep Toegankelijkheid en Verkeer in samenwerking met het IVN, afd. Van de "Natuur in de Buurt" is de 2e druk uitgekomen.

Arnhem en is speciaal toegankelijk gemaakt voor minder validen door het pad te verharden.

De Werkgroep Groen & Milieu heeft in aansluiting op deze route een 2e route uitgestippeld, welke meer door het centrum van de wijk loopt en aansluit op de 1e route.

Het boekje telt 64 bladzijden, is rijkelijk in kleur geïllustreerd met foto's van Chris van de Burg, Wim de Valk, Annette en Henk Verhaaff, Ruud Krabbenborg, Margreet van der Meulen en Jan Wamelink.

Er zijn twee kaartjes van de routes opgenomen, welke door dhr. Jan Leenders van de Dienst Stadsbeheer zijn vervaardigd. Verder heeft dhr. Otto Smits een bijdrage geschreven over bodem en landschap van onze wijk.

Op een vijftal uitslaande pagina's zijn in onze wijk veel voorkomende bomen, struiken, vogels, vlinders, insecten en andere dieren opgenomen

Het boekje laat zien hoe rijk onze wijk is aan natuurschoon

De lay-out werd met veel ijver en toewijding verzorgd door Margreet van der Meulen.

Dit fraaie boekje over het natuurschoon in onze wijk is voor de prijs van € 7,50 verkrijgbaar
op het Kantoor Wijkvereniging Elderveld, Leimuidenplaats 22a
(6843 HG Arnhem)