Nieuw: Jeu de Boulesclub Elderveld

 

Mocht u nu denken dat in Elderveld  een tweede,  dus nieuwe jeu de boulesclub is opgericht dan heeft u het mis. Wel heeft de club, opgericht in 2006, een nieuwe naam gekregen:  Jeu de boulesclub Elderveld.

Een duidelijke, meer volwassen naam ( in vergelijking met Het Leuke Boultje) en waarin ook de naam van onze wijk Elderveld wordt genoemd.

Dit is slechts een van de aanpassingen die het nieuwe bestuur heeft genomen. Ook is recentelijk het speelveld van een nieuwe bovenlaag voorzien waardoor het nog prettiger is om te boulen.

Jeu de boules wordt door de meesten gezien als een gezelligheidsspel. Vaak is men er mee in aanraking gekomen tijdens de vakantie in het buitenland. Maar jeu de boules is meer!

Jeu de boules (petanque) is een officiële sport. Een sport die in Nederland  zowel door senioren als door de jeugd wordt beoefend, want leeftijd is onbelangrijk.  Jeu de boules kent recreanten, spelers die voor de gezelligheid spelen en geoefende spelers, de fanatieke boulers, die meestal in competitieverband spelen.

Wij hebben gekozen voor gezelligheid. Dat wil niet zeggen dat er niet deskundig wordt gespeeld. Integendeel, want de meeste boulers spelen al jaren bij  onze club.  Zij spelen serieus en met volle overgave  doch vergeten nooit de tijd voor een lach, een schouderklop en het plezier.

Geïnteresseerden bieden wij de mogelijkheid kennis te maken met jeu de boules. Komt u eens vrijblijvend kijken tijdens de speeltijden.

Waar:
Aan de achterzijde van de sporthal Elderveld, naast het Richard Krajicekveld

Wanneer:
Maandagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur
Woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur
Zaterdagochtend van 11.30 tot 13.00 uur

Kosten:
€ 22,50 per jaar, ongeacht het aantal keren dat u komt boulen

Bent u inmiddels ook geïnteresseerd? Neemt u contact op met:

Hans Schmetz, voorzitter.
Tel.: 06-46324232
E-maill: schmetz.hans@gmail.com

Jan Rutjes, penningmeester, tevens belast met ledenadministratie
Tel.: 06 - 47964774
E-maill: jangela@versatel.nl

Wij maken u snel enthousiast!