Elderveld Wijknieuws

Op zaterdag 1 december a.s. komt de goede Sint in Elderveld. meer lezen

Het Wijkplatform Elderveld heeft tijdens de vergadering in oktober 2018 besloten dat er geen financiering beschikbaar gesteld wordt voor en/of naar aanleiding van een verwijsbord “Schuytgraaf” op de Batavierenweg ter hoogte van afslag Hollandweg.

meer lezen

Begint u ook al uit te kijken naar die gezellige Kersttijd nu de dagen steeds korter worden. Nog even geduld, maar niet voor lang. Op zondag 9 december van 12:00 tot 17:00 uur organiseert onze Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld (BTV-Elderveld) samen met Scouting Schutgraaf, de pannenkoekenboerderij en Wijkplatform Elderveld wederom een gezellige kerstmarkt geheel in de stijl van Charles Dickens (anno 1850).   Dit alles in en rond de Schuren van park de Steenen Camer.

meer lezen

De buurt, dat zijn wij zelf...

 OPRUIMACTIE ZWERFVUIL

 Zaterdag 15 dec. a.s.

Weerskanten Rotterdamsingel e.o.

Startplaats:   Grasveld naast Jumbo

meer lezen

De kruisingen van de fietstunnels in de Burgemeester Matsersingel zijn uitgevoerd als verkeerspleintjes. Door de vormgeving van de aansluitingen op de rotonde is pas laat zichtbaar of er een fietser uit een van de zijrichtingen komt.

meer lezen

Workshop, waarin u verschillende technieken van het bloemschikken leert. U kunt dan genieten van uw zelfgemaakte bloemstuk. 

meer lezen

U heeft, als Eldervelder, ons al een tijdje niet meer gezien of gehoord. De laatste keer was al weer meer dan twee maanden geleden. Bestaan wij nog? Jazeker. Doen we nog wat dit jaar? Dat is de vraag. We willen wel, maar ...

meer lezen

Als je zon brengt in het leven van anderen,

kun je de stralen niet weghouden van jezelf.
 

Auteur onbekend.

meer lezen

Agenda Wijkplatform Elderveld 21 november 2018

Start:           19:30 uur
Locatie:       Kantine EKCA, Breezandpad 13

1.       Opening door voorzitter
a.       Mededelingen
b.       Welkom heten aanwezige kandidaat WPF-leden 

meer lezen

De werkgroep Elderveld Open organiseert  in samenwerking met de Activiteitencommissie Jan Hovingflat op 9 december 2018: Jan Hoving Winter Party!
U bent van harte welkom vanaf 18:30 uur.

meer lezen

Dit bericht is overgenomen van Arnhem Direct.

Tijdens schoonmaakwerkzaamheden in de sloten van Elderveld zijn tientallen vissen overleden. Naast dit tragische feit zorgde de sterfte ook nog eens voor enorme stankoverlast.

meer lezen

Op zondag 25 november gaat IVN Arnhem op expeditie in landschapspark Lingezegen en iedereen mag gratis mee! Dit natuurgebied-in-ontwikkeling vormt een groene buffer tussen het verstedelijkende Arnhem, Elst, Nijmegen en Bemmel.

meer lezen

Door een technische storing kunnen we helaas de video niet rechtstreeks op de pagina laten zien. U kunt hieronder op de link klikken om de video te bekijken:

meer lezen

Van woensdag 31 oktober tot en met woensdag 7 november 2018 is het Landelijke Week van de Pleegzorg. Arnhem doet hier van harte aan mee, om aandacht te vragen voor het belang van pleegzorg én het voor het tekort aan pleegouders.

meer lezen

Op de Dag van de Mantelzorg zet de gemeente Arnhem de mantelzorgers uit onze stad in het zonnetje. Want 1 op de 4 Arnhemmers zorgt voor een naaste en dat waarderen we!

meer lezen

Sinds oktober 2016 zijn in alle wijken van de gemeente Arnhem teams leefomgeving actief.

Ook in Elderveld/Schuytgraaf!

meer lezen

Body-Mind-Fit met Aikido in Arnhem

Op vrijdag 9 november 2018 van 13.00-14.30 uur bent u welkom voor een open les/demo in de sporthal Elderveld Brezandpad 13.

meer lezen

Workshop, waarin u verschillende technieken van het bloemschikken leert. U kunt dan genieten van uw zelfgemaakte bloemstuk. U brengt zelf een schaal, vaas of bloempot mee, passend bij uw eigen interieur. Al het overige materiaal zoals groen, bloemen etc., wordt door mij verzorgd. Steeds wordt tijdig een voorbeeld aan u verstrekt wat u gaat maken, met een kleine uitleg.

meer lezen

Op donderdag 25 oktober is het zover: dan begint stichting Vitale Verbindingen in Arnhem-Zuid met de wijkschool! Zes weken lang zal in wijkcentrum Elderveld (Breezandpad 15) wekelijks een voorlichting gegeven worden, van 19.30 uur tot 21.30 uur.
meer lezen

Ook dit jaar speurt IVN natuur-educatie Arnhem naar paddenstoelen op landgoed Warnsborn.  De ervaring leert dat hier vaak mooie en bijzondere paddenstoelen te vinden zijn. Maar het is altijd weer een verrassing wèlke paddenstoelen en waar ze staan.

meer lezen

Zondag 28 oktober van 12.00 tot 16.30 uur doen AWN (Archeologie) HKE (Historische kring Elden) en BTV Elderveld weer mee met de DAG van de Arnhemse Geschiedenis, locatie; Park (Rond de Romeinse tuin) en Schuur de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a en bij het Castellum Meinerswijk.
Kom s.v.p. zoveel als mogelijk met de fiets naar deze activiteit.
De toegang is geheel gratis. meer lezen

Op donderdag 4 oktober gaan we bloemschikken onder het genot van een kopje koffie of thee.
Er mag een eigen bloempot worden meegebracht.
van 13.30 tot 15.30 uur
Kosten zijn €7,50 per persoon.

meer lezen

Vrijdag 5 oktober is er weer een gezellige bingo in de Gaanderij, Driemondplein 1.
Iedereen is van harte welkom.
Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Kosten per plankje €2,50

meer lezen

Er is in de herfst nog veel te beleven in de natuur en dat kan je prima doen met IVN natuureducatie Arnhem op zondag 7 oktober.

meer lezen

Op donderdag 27 en vrijdag 28 september is de Batavierenweg in de richting van Elst afgesloten. Er wordt dan gewerkt aan de opstelvakken ter hoogte van de Burgemeester Matsersingel. Tijdens deze 2 dagen is er een omleiding via de Hollandweg.

meer lezen

Op vrijdag 5 oktober organiseren de Arnhemse Wereldvrouwen een inspirerende middag in de wijk Malburgen.

Programma:

meer lezen

Hoe is het om ergens nieuw te komen? Een nieuw land bijvoorbeeld, met andere gewoontes. Op zondag 30 september, om 15.00 uur, speelt theatergroep Greppel de voorstelling ‘Nieuwkomers’ in de zaal van de Parkstraatkerk (zijingang: Kastanjelaan 22e, Arnhem).

meer lezen

Datum: 25-10-2018
Tijd 19:00
Locatie: Johhny van Doornplein (entree oude V&D Arnhem).

Wanneer je voor de V&D staat en met je gezicht naar het pand toe staat dan zie je de voordeuren, deze zijn gesloten maar je kunt zien dat er op de eerste en tweede verdieping mensen lopen. Deze mensen staan net als jij te wachten op de start van de Zombiewalk. Er klinkt zachtjes wat spannende muziek uit een aantal speakers die opgesteld zijn bij de voordeur.

meer lezen

Vrijdag 21 september 2018 vindt de herdenking van de Slag om Arnhem plaats.

meer lezen

Hoe vaak rijd je niet op de singels het park achter het Musis Sacrum achteloos voorbij. En wat is dat jammer! Met IVN Natuureducatie Arnhem kan je meer over dit gebied te weten komen.

meer lezen

Pagina's